Aanbod Trainingen

Training of workshop ‘De dialoog onder spanning’

Als voormalig politieonderhandelaar en – leidinggevende verzorg ik workshops van 1,5 uur tot trainingen van 2 dagen over ‘De dialoog onder spanning’ voor diverse doelgroepen.

Enkele reacties van deelnemers aan een training voor leiders in het onderwijs:

“Veel dynamiek, goede vertaling naar leiderschap”

“Indrukwekkend. Ondanks dat Heidi onder extreme omstandigheden werkte is er prima een link te leggen naar het onderwijs”

“Top! Opzet van de workshop met simulatie oefening en theorie was super en zeer goed te vertalen naar de praktijk”

‘Leiders die begrijpen hoe verbinding werkt en die verbindingen aangaan, zijn in staat om een cultuur van vertrouwen te laten ontstaan waarin mensen duurzaam productief kunnen zijn’ (Kohlrieser).

Wanneer er sprake is van een conflict of een crisis, komt deze verbinding onder druk te staan. De dialoog is de sleutel. Leidinggevenden, coaches, medewerkers in het onderwijs en in de zorg, en veel andere beroepsgroepen kunnen hierin veel leren van politieonderhandelaars; zij zijn meesters in het tot stand brengen van de dialoog. Zij weten als geen ander hoe ze (onder hoogspanning) verbinding kunnen maken. Zelfs met mensen die ze niet aardig vinden, die gevaarlijk zijn en die vaak in eerste instantie niet eens met hen willen praten.

Wil jij weten welke meerwaarde deze training voor jou en jouw medewerkers kan hebben, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Teamcoachen met de Transitiecirkel – 10 daagse opleiding in 2020

Een uniek samengaan van het Secure Base gedachtengoed en Deep Democracy (inclusief certificaat level 1 Deep Democracy)

Het team als secure base

In elke transitie ontstaat het spanningsveld tussen het oude vasthouden en ruimte maken voor het nieuwe. In het veerkrachtig omgaan met veranderingen hebben we Secure Bases nodig, dat wil zeggen: enerzijds een veilige thuishaven waarin men steun vindt bij elkaar, en anderzijds een levendige leerplek waarin men elkaar uitdaagt en inspireert om de verandering aan te gaan. Caring en Daring.

Deze opleiding is gericht op zowel het begeleiden van teams in verandering als ook op het ontwikkelen van diepgaandere zelfkennis en zelfbewustzijn op eigen patronen en triggers in interactie met groepen.

Meer lezen of inschrijven? Klik op: Teamcoachen met de Transitiecirkel