h

Wie ben ik

Ik ben Heidi Nieboer, 50 jaar en de trotse en enthousiaste eigenaar van Praktia – Training en Advies en Heidi Nieboer – Praktijk voor verlies en rouw.

Na 29 jaar bij de politie gewerkt te hebben combineer ik nu – vanuit mijn eigen bedrijven – mijn ruime ervaring als leidinggevende, politieonderhandelaar in crisissituaties, opleider, trainer en verlies- en rouwbegeleider.

Na het afronden van mijn 4 jarige opleiding tot Inspecteur van Politie, ben ik in 1992 begonnen als leidinggevende bij de politie. Dit heb ik 15 jaar gedaan, waarin ik veel ervaring heb opgedaan op het gebied van:

  • leiderschap
  • beleidsontwikkeling
  • organisatie veranderingen & transitie
  • nieuwe teams opbouwen
  • nieuwe werkwijzen invoeren
  • het begeleiden van individuele medewerkers en teams

Daarnaast en daarna ben ik 12 jaar politie-/crisisonderhandelaar geweest. Eerst 6 jaar op oproepbasis (naast mijn leidinggevende functies). Ik ben vele malen ingezet bij gijzelingen, ontvoeringen en pogingen zelfdoding. In 2005 ben ik de eerste fulltime politieonderhandelaar van Nederland geworden als Expert Onderhandelingsstrategieën bij de Dienst Speciale Interventies van de Landelijke Eenheid en was mijn specialisme ‘Onderhandelen met terroristen’. Als politieonderhandelaar ben ik ook ingezet bij ontvoeringen in het buitenland. In 2011 ben ik afgestudeerd als Master of Arts in Police Negotiation aan de Charls Sturt University in Australië. Mijn afstudeeropdracht ging over ‘De inzet van politieonderhandelaars in het buitenland’

Van 2011 tot en met 2017 heb ik als docent/gedragswetenschapper gewerkt op de School voor de Recherche van de Politieacademie. Daar ontwikkelde en gaf ik trainingen en opleidingen op het gebied van o.a. communicatie en beïnvloeding.

In 2015 ben ik begonnen aan de Post HBO opleiding Rouw en verliesbegeleider. Hier ben ik afgestudeerd op het onderwerp: ‘Reorganisatie: de (transitie)cirkel rond’, waarbij ik onderzocht heb op welke wijze leidinggevende een rol kunnen spelen in en ondersteund kunnen worden door een verliesbegeleider tijdens een reorganisatie. Naast mijn aandacht voor op verlies in organisaties geef ik ook individuele verliesbegeleidingen/-coaching.

In 2017 heb ik het High Performance Leadership Program gevolgd bij de IMD in Zwitserland van professor George Kohlrieser. Kohlrieser combineert zijn ervaring als leider, psycholoog, politieonderhandelaar en rouw- en verliesbegeleider in deze opleiding. Mijn werkervaring ligt op dezelfde vlakken en tijdens deze opleiding werd ik bevestigd in het idee dat mijn brede ervaring meerwaarde heeft binnen een groot aantal vakgebieden. Na een tijdlang mijn bedrijven gerund te hebben naast mijn werk bij de politie, heb ik in 2017 besloten om mij hier fulltime mee bezig te houden en dat doe ik nu met enorm veel plezier en bevlogenheid.

In oktober 2018 heb ik de Advanced High Performance Leadership Program gevolgd, waarin ik weer een verdiepingsslag heb gemaakt in High Performance/Secure Base Leadership.

Ik ben een verbinder, praktisch ingesteld, enthousiast, betrokken en gedreven. Naast mijn kundigheid en ervaring breng ik een gezonde dosis humor mee. Ik zoek de verbinding door middel van oprechte interesse in en aandacht voor de individu (ook in groepen/teams).

De naam van mijn bedrijf PRAKTIA is gevormd door mijn drijfveren:

Professioneel & praktisch, klantgericht, theoretisch onderbouwd en individuele aandacht.

Meer informatie over mij kunt u vinden op mijn LinkedIn Pagina

Ik ben geregistreerd CRKBO-docent/trainer.