Interview met George Kohlrieser voor het Tijdschrift voor de Politie

Op 3 oktober had ik de eer om George Kohlrieser te mogen interviewen voor Het Tijdschrift voor de Politie.

Het interview vond plaats in Saanenmöser, Zwitserland, waar ik Kohlrieser’s Advanced High Performance Leadership Program volgde.

George Kohlrieser is hoogleraar leiderschap en organisatiegedrag aan het International Institute for Management Development (IMD) in Lausanne, Zwitserland. Hij is voormalig politiepsycholoog en gijzelingsonderhandelaar. In zijn bestseller ‘Hostage at the table: How Leaders Can Overcome Conflict, Influence Others and Raise Performance’ (2006) introduceert Kohlrieser de gijzelingsmetafoor voor leiderschapsontwikkeling. Hij is coauteur van ‘Care to Dare’, waarin Secure base leiderschap wordt beschreven als dé sleutel tot succesvolle organisaties en organisatieveranderingen.

Beide boeken zijn vertaald in het Nederlands (‘Laat je niet gijzelen’ (2e druk april 2018) en ‘Care to Dare’ (oktober 2018).

Ik heb Kohlrieser geinterviewd over leiderschap bij de Nederlandse politie. Zodra het interview gepubliceerd is, zal ik deze uiteraard plaatsen.

Met dank aan Jakob van Wielink en Marjolein Smit voor de wijze raad en ondersteuning voor het interview en bij het schrijven van het artikel.

Fotograaf Y.Ryncki (Zwitserland)