h

Communicatie en onderhandelen

Wanneer er sprake is van tegenstrijdige belangen, een conflict of een crisissituatie, komt de verbinding onder druk te staan: de verbinding met jezelf en met je gesprekspartner. De dialoog is de sleutel.

Hierin kan veel geleerd worden van politieonderhandelaars; zij zijn meesters in het tot stand brengen van de dialoog. Onderhandelaars weten als geen ander hoe ze (onder hoogspanning) verbinding kunnen maken. Zelfs met mensen die ze niet aardig vinden, die gevaarlijk zijn en die vaak in eerste instantie niet eens met hen willen praten.

In workshops, trainingen en opleidingen geef ik de deelnemers een (actieve) inkijk in crisisonderhandelingen, waarna de vertaalslag wordt gemaakt naar leiderschap, zakelijke onderhandelingen en/of de eigen werksituatie.

Centraal staan de begrippen: oordeelloos (of oordeel-bewust) luisteren, onderhandelen, beïnvloeden, verbinding houden met jezelf en de ander en de dialoog.

Ben jij benieuwd wat jij in jouw werk kan leren van crisisonderhandelaars? Neem gerust contact op voor een op maat gemaakt programma.