h

Leiderschap en verbinding

‘Leiders die snappen hoe verbinding werkt en die verbindingen aangaan, zijn in staat om een cultuur van vertrouwen te laten ontstaan waarin mensen duurzaam productief kunnen zijn’ (Kohlrieser).

 

Naast mijn jarenlange ervaring als  leidinggevende bij de politie heb ik in 2017 de opleiding High Performance Leadership gevolgd van Professor George Kohlrieser bij IMD in Zwitserland. Vandaar dat ik werk vanuit de invalshoek van Secure Base Leadership, waar Kohlrieser de grondlegger van is.

Leiderschap is de kunst van de leider om met zijn medewerkers de juiste balans te vinden tussen de zorgende kant (= caring) en de inspirerende, uitdagende kant (= daring). Als die balans goed is komen medewerkers tot uitzonderlijke prestaties. Als een van de 2 componenten onvoldoende aanwezig is dan blijven de resultaten uit, want ‘caring’ en ‘daring’ zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Een secure base leader kun je alleen zijn voor anderen wanneer je bewust bent van jouw eigen emoties, manieren omgaan met veranderingen verlies, kortom: wanneer je als leider zelf ook beschikt over een veilige basis waarop je kunt terugvallen. Een secure base leader is in staat om bij de emoties van de medewerker te kunnen en durven zijn (caring) en de medewerker te stimuleren en uit te dagen om – bijvoorbeeld tijdens een organisatieverandering – zijn of haar eigen weg te zoeken en te vinden (daring).

Secure Base Leadership gaat dus over het versterken van de veerkracht van medewerkers, maar ook die van de leidinggevende (leader) zelf.